Sinnets tid, sommaren

Sinnets tid, sommaren

Nu är det semester på Sat Nam Yoga Luleå och jag önskar er en fin sommar!

Jag påtar i jord, planterar blommor och bygger växthus. En ide föds och drömmar designas så lätt och roligt. Den praktiska verkligheten visade sej på tok för svår att genomföras av mej. Jag kom till den punkten att mitt sinne blev stressat, bara vid tanken på grunden och den komplicerade ritningen. Jag tvingades släppa  taget och medge att jag ger mej. I samma stund kändes det jätteskönt, det var inte viktigt längre när eller om det skulle bli ett växthus, mindfullness klev in! Jag släppte kampen, och vet du vad nu är grunden nästan byggd och jag har inte tagit ett enda spadtag, det är berörande vardagsmagi!

Alldeles snart åker jag bil ner till yogafestivalen i Frankrike, tillsammans med 3 andra yogalärare och Gongspelare. Känns bra med landsväg och att närma sej långsamt till ”grande finale” på vår Gong utbildning. Där ska vi tillsammans ta våra Gongar till White Sound inför festivalen. Kanske blir det 20 Gonar på scenen! Jag känner mej trygg med min Gong den är som en häst i kapplöpning- den bara vill ge allt. Jag är så otroligt tacksam över mina lärare- Ada Devinderjit och Gerard Jap Nirantar som i sin tur undervisats av Nanak Dev Singh. Det är just det, den traditionen det mästerliga som förmedlas vidare just så, som är så djupt berörande att få ta del av. Det är något helt annat än vad jag någonsin tidigare upplevt! När jag sitter där på scenen med min Gong kommer jag att vara fullständigt trygg under Adas ledning och min Gong levererar allt, jag bara vet det. Det är som att sitta vid den djupa källan av kunskap och få andas in essensen av den, vara ett med den.

”The Gong is the first and the last instrument for the human mind, there is only one thing that can supersede and command the human mind, the sound of the Gong. It is the first sound in the universe, the sound that created this universe. It´s the basic creative sound. To the mind, the sound of the Gong is like a mother and father that gave it birth. The mind has no power to resist a Gong that is well played”- Yogi Bhajan

 

 

 

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

19 − 18 =